dimarts, 10 de setembre del 2013

"Ovicuo"

Ovicuo és un producte d'utilitat similar, al que ja fa un xic de temps, en el meu perfil de Facebook i Twitter, vaig comentar, el qual és Doubleback. Però no estic escrivint aquest post, per tal d'explicar la confrontació entre aquests dos productes, realment útils i innovadors; soc aquí per el mateix que en els altres posts, elevar l'emprenedoria i la innovació i centrar-me en l'originalitat d'Ovicuo.

Ovicuo, va ser fundada per cinc socis, els quals són un equip de dissenyadors que treballen en l'àmbit del producte, l'interiorisme i l'arquitectura. Segons expliquen, el projecte va néixer fruit de la passió comú per l'àmbit dels viatges i alhora com tot emprenedor i innovador, de la inquietud de necessitats en aquest sector sense resoldre. Fou això el que els va empentar a començar a desenvolupar un projecte anomenat "Habitar el tiempo libre", dins del qual s'emmarca l'equipació d'una furgoneta per tal de transformar-la en autocaravana. 


Renault Kangoo Camper TravelPack




La intenció inicial fou la de facilitar els viatges el màxim possible, a través d'un vehicle autònom, que et permetés gaudir del temps lliure, i de la natura en gran part. Amb això es trobaren de cop, dins del sector d'equipació "camper", el qual ha evolucionat un munt, i gairebé sempre de remolc dels productes de la marca Volkswagen. Per altra banda, es trobaven poques iniciatives innovadores dins del sector, que malgrat això, està molt poc professionalitzat, i alhora monopolitzat per les grans marques. 

L'equip d'Ovicuo, entén el disseny com una eina d'innovació i generació de valor afegit a un producte inicial. S'anomenen experts en el desenvolupament de productes i en el creixement de marques comercials, amb tot això varen arribar a la conclusió que necessitarien un bon partner, per tal de dur a la realitat els seus projectes inicials. Amb això, el projecte va seguir evolucionant, fins que la marca francesa Renault, els hi va donar suport des d'un bon començament. Un dels resultats d'aquesta col·laboració, el podem observar en el model de "Renault Kangoo Camper TravelPack".

Actualment es troben en el mateix llançament del producte, el qual està sent molt ben rebut pels mitjans i pel públic en general. Alhora desitgen poder començar ben aviat, amb el comerç internacional del producte.

I ara si, entrem en matèria menys feixuga i un xic més engrescadora alhora de fer el post i en llegir-lo. 


"Renault Kangoo Camper TravelPack"?
La "Camper TravelPack", la presenten en el seu dossier de premsa, com l'autocaravana més petita del món; la presenten com una solució pels ruteros incansables (osigui com jo, jejeje), i pels apassionats dels esports outdoor, que proposa una alternativa pràctica, flexible i assequible (20.000€ aprox.) per tal de poder-la gaudir plenament durant el teu temps lliure. Per altra banda el defineixen com un producte 3x1: 
        - Pràctic i funcional per la teva feina
        - Pel teu dia a dia
        - I la teva camper per fer escapades sempre que puguis

La Camper TravelPack, té una longitud d'uns 4,21m, com el model de sèrie de la marca francesa, però sense l'equipament extra d'Ovicuo; per altra banda és un vehicle de baix consum, que ofereix les mateixes prestacions que un turisme de sèrie, però amb els extres corresponents a una bona autocaravana, com per exemple: un llit per a dues persones (120x190cm), cuina, nevera/congelador (40 litres), rebost i pica amb dipòsits d'aigua neta i reciclada. El pack de la Camper, es completa amb un joc de taula i dos tamborets. Quan no s'està usant tot el kit extra, queda emmagatzemat en el maleter (com podem veure a la imatge; al maleter hi ha una caixa, on s'hi van emmagatzemant tot els components del kit extra d'Ovicuo) sense cap mena de necessitat de modificar les cinc places originals de la Kangoo


De seguit, s'ofereix equipament opcional, com un seguit de bosses d'equipatge, que s'incorporen perfectament en els forats de les finestres laterals posteriors, per tal que la llum exterior no entri a l'interior, amb l'objectiu de tenir més intimitat i gaudir del somni. A demés es possible instal·lar-hi una calefacció estacionaria i ampliar l'espai habitable del vehicle amb un tendal senzill d'instal·lar sobre la porta posterior de la furgoneta. 

Amb això acabaria aquest post, sobre el producte de la marca Ovicuo. Primer de tot agraïr a l'Oriol i en Javier, que mitjançant varis correus electrònics han compartit tota aquesta informació, sense cap mena de problema, i adherint-se a la realitat del bloc (la de poca temps dedicat durant aquests mesos d'estiu). De seguit donant la meva breu opinió sobre el projecte d'Ovicuo, simplement genial, i envejo positivament, als cinc socis, que varen tenir la idea, ja que és espectacular el concepte que varen aconseguir, un concepte d'autocaravana que es podria acabar fent a casa mateix, tot i que segur que no amb els mateixos acabats que l'original. Han "creat" un producte molt i molt necessari per gent com jo (però amb carnet de conduir i amb un xic més d'economia al seu abast, jajaja), que troba indispensable un vehicle amb aquestes característiques. Per últim desitjar moltissima sort en aquesta aventura, i donar molts i molts ànims a seguir endavant, per que realment és una idea molt i molt bona. 

Gràcies i fins aviat!

Post realitzat a partir de:
- Ovicuo (pàgina web oficial)
- "Magazine" 2/06/2013 (publicació setmanal del diari La Vanguardia)
Doubleback (pàgina web oficial)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada